Новогодишна бишкотена торта

01/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Да посрещнем Новата година с много настроение и парче вкусна торта за разкош "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 593
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 4 с.л., равни
  • масло - 80 г
  • ром - 2 с.л.
  • плодово мляко - 1 ч.ч., или подсладено и овкусено с ванилия
  • бадеми - 1/2 ч.ч., филирани
  • шоколад - 50 г, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме брашното с какаото и захарта, поставяме на котлона и добавяме внимателно млякото. Разбъркваме и оставяме на слаб огън, готвим до гъст крем.

Махаме от котлона и при непрекъснато разбиване прибавяме маслото, докато се разтопи, добавяме рома и охлаждаме.

Започваме да редим потопените в ароматизираното мляко бишкоти на дъното и по стените на тортена форма с ринг.

Върху тях разпределяме половината от крема и редим втори ред бишкоти, покриваме с крем и поръсваме с бадемите и шоколада.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар