Пълнено пиле с гъби и чушки

17/12/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Страхотно предложение за специални поводи или вкусни семейни вечери - една рецепта, която непременно трябва да си запишете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо871
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измиваме и подсушаваме пилето. Започваме да го обезкостяваме, като вадим кокалите на бутчетата, после премахваме гръдните и гръбни кости и запазваме крилцата.

Наситняваме лука и го задушаваме в олиото, добавяме накълцаните гъби, наситнената чушка и готвим, докато омекнат.

Овкусяваме с пилешки бульон и черен пипер. Поръсваме с наситнения магданоз.

С готовата смес започваме да пълним пилето, което сме зашили с конец от към шийката. Редуваме плънка с резени пушено сирене. Зашиваме и другия отвор, като слагаме от плънката и в бутчетата, които защипваме с клечки за зъби или зашиваме.

Намазваме добре оформеното пиле с масло, поръсваме го с червен пипер и сол.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна в намаслена тавичка, в която сме сложили и малко вода.

На 35-40 минута поливаме пилето с получения в тавата сос и допичаме до готовност.


подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар