Ябълков пай с орехи и стафиди

17/12/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Обещахме да ви показваме само най-доброто от чуждестранните кухни, затова вадете тефтера и си запишете рецептата за този уникален пай "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 197
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • ванилии - 2 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ябълки - 3 ч.ч., настъргани на едро ренде
  • масло - 1/2 ч.ч., разстопено
  • орехи - 1 1/2 ч.ч., на четвъртинки
  • стафиди - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме заедно брашното, канелата, содата и солта.

Разбиваме с миксер олиото, захарта, яйцата и маслото.

Постепенно добавяме сухите съставки и разбъркваме до гъсто тесто.

Прибавяме ябълките, орехите и стафидите, размесваме добре.

Изсипваме сместа в намаслена тава и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 70-80 минути.

Сервираме охладен и поръсен с пудра захар.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар