Пита с канела и настъргани ябълки

18/12/2016
"Ароматни и много сочна пита с характер и вкус, които впечатляват "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 321
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч., натрошени
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 2 ч.ч., обелени и настъргани
  • масло - 1 с.л., за намазване
  • За поръсване
  • канела
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и добавяме олиото на тънка струйка. Разбъркваме отново и последователно добавяме брашното, содата, канелата, натрошените орехи и настъганите ябълки.

Разбиваме добре сместа и я изсипваме в предварително намаслена и поръсена с брашно тава.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Вадим питата и докато е топла я намазваме с масло, след като изстине, поръсваме с пудра захар и канела и сервираме.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар