Мозък с масло

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Мозък с масло1 / 2
07/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1
"Ако е добре овкусен, този агнешки мозък може да бъде наистина много вкусен"

Необходими Продукти

  • агнешки мозък - 150 гр.
  • прясно мляко - 20 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 10 гр.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В около половин литър студена вода се слагат морковите, керевиза, малко масло и подправките. В тази смес се вари мозъка.

Свареният мозък се нарязва на малки парчета, като може да се обели. Залива се със стопеното и горещо масло. Овкусява се с малко подправки и се поръсва с магданоз.

Сервира се с гарнитура по избор.

Рейтинг

3.7
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: