Равиоли с картофи и бекон

16/12/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Някои равиоли ви карат да се размечтаете да имате поне два стомаха "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 250 г ръжено - пшенично
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 100 мл
  • олио - 1 с.л.
  • за плънката
  • бекон - 150 г
  • лук - 2 глави
  • картофи - 250 г
  • сирене - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • индийско орехче
  • майорана
  • червен пипер
  • кашкавал - 25 г настърган
  • масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти за тестото заместете меко и еластично тесто, след което го оставете за 20-тина минути да почине. Междувременно сварете картофите и ги намачкайте.

Нарежете бекона и го изпържете в тиган, добавете ситно нарязаните чесън и лук и пържете още няколко минути. Прибавете картофите и настърганото сирене, овкусете със солта и подправките. Разбъркайте добре.

Разточете готовото тесто на тънка кора и изрежете кръгчета с диаметър около 8 см. Покрийте половината от всяко кръгче с плънка, а тестото около нея с малко белтък. Завийте с другата половина и притиснете добре краищата с вилица.

Пуснете равиолите във вряща вода, за да се сварят до готовност - около 7 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица, намажете с маслото и поръсете с настъргания кашкавал. Поднесете със салата по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар