Задушено пиле с бекон, босилек и маслини

20/12/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Ароматно ястие за ценителите на добрата кухня, които държат на най-доброто "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо678
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте нарязаното пиле, подсушете го и го овкусете със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тенджера и изпържете пилето до златисто.

Извадете го и излейте половината мазнина от тенджерата. В останалата част запържете ситно нарязания лук, добавете нарязания чесън и пържете още около минута.

Върнете парчетата пиле в тенджерата, прибавете бульона, доматите, дафиновия лист, мащерката и няколко зърна черен пипер.

Оставете да заври на силен огън, след което го намалете и гответе около 45 минути или докато пилешкото стане готово.

Около 20-тата минута прибавете маслините, а малко преди да свалите от огъня - ситно нарязания пресен босилек.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар