Пататник със сланина

13/12/2016
"Сто пъти сме го приготвяли и сто пъти сме го яли - никога няма да ни омръзне "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 082
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • сланина - 20 - 25 тънки резени пушена
  • масло - 200 г
  • мащерка - 6 стръка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на слаб котлон. Сложете хартия за печене в глинен съд, като краищата ѝ трябва да излизат извън стените.

Намажете много добре с разтопено масло. Разпределете сланината така че да образува решетка, като краищата на резените също да излизат леко от стените.

Обелете и нарежете картофите на тънки филийки и ги сложете на слоеве, като между всеки един поръсвате с мащерка, масло, сол и пипер.

Когато свършат всички картофи, загънете отгоре с хартията, така че да се покрият. Печете първоначално на 240 градуса, а след около 15 минути намалете на 210 градуса.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар