Пататник със сланина

13/12/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Сто пъти сме го приготвяли и сто пъти сме го яли - никога няма да ни омръзне "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо714
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на слаб котлон. Сложете хартия за печене в глинен съд, като краищата ѝ трябва да излизат извън стените.

Намажете много добре с разтопено масло. Разпределете сланината така че да образува решетка, като краищата на резените също да излизат леко от стените.

Обелете и нарежете картофите на тънки филийки и ги сложете на слоеве, като между всеки един поръсвате с мащерка, масло, сол и пипер.

Когато свършат всички картофи, загънете отгоре с хартията, така че да се покрият. Печете първоначално на 240 градуса, а след около 15 минути намалете на 210 градуса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар