Торта Маршал

01/02/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763321
"Вкус, мек като кадифе, и изтънчен аромат - кой може да устои на тази торта Маршал?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции16 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26 653
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте с тел в купа заедно яйцата, захарта и амонячната сода за блата. Добавете киселото мляко и брашното, разбъркайте добре и залейте с олиото. Омесете тестото, което трябва да разделите на 4 части. От всяка топка разточете кръгла кора с големината на тавата, в която ще печете.Всяка кора изпечете за около 10 минути в умерено загрята фурна.

За крема загрейте млякото със захарта и маслото и добавете предварително разтвореното в 100 мл вода нишесте. Бъркайте интензивно и добавете ванилията. Бъркането продължава до получаване на гъст крем.

Слепете корите с крема, като най-отгоре намажете цялата торта Маршал с крем. Направете украса от шоколадовите пръчици и смлените орехи. Оставете тортата Маршал да престои 1 денонощие преди да поднесете.
подобни рецепти тук
5 7
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

дона
дона
09.11.2014 22:09
Прилича ми на добуш торта,но в крема не слагам нишесте,а брашно и яйца.
0
1
живка
живка
06.08.2013 19:36
много ясно е опемонато кога се слага захарта защо на госпожата неие ясно
1
0
дида
дида
23.04.2012 15:24
не е много, трябва да се получи средно твърдо тесто, което се точи, а не да се разлива. На мен също ми отива към 1 кг
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв