Гръцко реване

11/12/2016
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Ако обожавате гръцките десерти, значи сте попаднали на точното място "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 517
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр. домашни
  • захар - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. пресято
  • портокалова кора - 1 с.л. настъргана
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 ампула
  • канела - 1 щипка
  • коксови стърготини - 1 ч.ч. за поръсване
  • за сиропа
  • захaр - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • масло - 20 - 30 г
  • ванилия - 1 ампула
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре яйцата /на стайна температура/ и захарта и добавете гриса. Доразбийте и сипете предварително пресятите брашно и бакпулвер. Хомогенизирайте сместа за реването и добавете ароматите - канела, ванилия, портокалова кора.

Сипете сместа в тавичка с размер около 22 см, която сте намазнили и посипали леко с брашно. Изпечете в предварително загряна слаба фурна - на около 150 градуса, докато забодена клечка започне да излиза суха.

Изпеченият сладкиш се охлажда и нарязва на парчета, както е в тавата.

За сиропа смесете в тенджера захарта и водата, а след това сипете маслото и ванилията.Вари се 10 минути след кипване и накрая се добавя лимоновият сок.

Изстиналото реване се залива с горещия сироп. Отгоре гръцкото реване се поръсва обилно с кокосови стърготини.

След като отново изстине, може да го приберете в хладилника.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар