Сос от бульон

22/10/2008
от ПетяНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 858
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • масло – 10 гр.
  • брашно – 10 гр.
  • бульон – 120 мл.
  • сметана – 20 гр.
  • лук – 1 глава
  • горчица – 1 к. л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в част от маслото, след което се разтваря с бульона. Прибавя се сметаната и се оставя около 10 мин. да ври на слаб огън. Прибавя се нарязания на ситно и изпържен лук, сол и горчица.

Преди да отстраняване от огъня прибавяме и останалото масло.

Подходящ е за сервиране към дробчета, кюфтета и дивеч.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар