Никулденска пача

06/12/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Страхотно предложение за празничната трапеза за Никулден - лесно, вкусно и много ефектно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо641
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • глави от шаран - 800 г
  • вода - 120 мл
  • сол - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • черен пипер - 7 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • желатин - 20 г
  • бяло вино - 100 мл
  • рибно филе - 600 г сварено (може и да е от различни риби)
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измитите глави заедно с наситнените моркови и целина, черен пипер, дафинов лист и сол. Прецеждаме бульона и обезкостяваме главите.

Поставяме накъсаните предварително сварени рибни филета, заедно с месото от главите в подходяща форма, в която ще желираме. Покриваме с нарязани на тънко резени лимон.

Разтваряме желатина в студената вода, прибавяме виното и част от топлия бульон и разбъркваме, докато се разствори. (ако има нужда връщаме на котлона, като внимаваме да не заври, за да не се развали желатинът).

Покриваме рибата с готовия желиращ бульон и прибираме в хладилника да стегне.

Преди да сервираме потапяме за кратко формата в топла вода и обръщаме върху сервизна чиния.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар