Филе от бяла риба със сусамова коричка

01/01/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Хрупкаво и апетитно филе, поднесено с ароматен сос и много любов "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бяла риба - 800 г, филе
  • белтъци - 2 бр.
  • сусам - 50 г
  • царевично брашно - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • магданоз - 2 с.л., наситнен
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме филетата със сол и черен пипер.

Разбиваме белтъците на сняг и в тях потапяме рибата.

Овалваме я в предварително разбъркания сусам с царевичното брашно.

Пържим филетата в сгорещено олио, вадим и съхраняваме на топло.

Обелваме и наситняваме доматите, задушаваме ги в олио и прибавяме виното. Готвим на силен огън, докато започне да се сгъстява.

Овкусяваме соса със сол и черен пипер.

Заливаме топлите филета с него и сервираме ястието поръсено с наситнен магданоз.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Luna
Luna
08.01.2017 09:13
Изглежда превьзходно вкусна! Вече за 3 пьт я правя и много ми харесва.ДА
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв