Пиян шаран

04/12/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Струва си да опитате риба, която пие повече бира от вас "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 831
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 6 кг (4 бр. по 1.5 кг)
  • лук - 2 глави
  • целина - 1/2 глава
  • галета - 10 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бира - 2 л
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиставаме, измиваме и нарязваме на порции рибите.

Почистваме и нарязваме на дребно целината и лука и ги запържваме в сгорещено олио в дълбока тенджера, поръсваме с галетата.

Върху тях подреждаме парчетата риба и подправяме със сол, черен пипер и дафинов лист.

Заливаме всичко с бирата и изчакваме да заври, намаляваме огъня и варим на слаб огън 15 минути.

Вадим и сервираме рибата в дълбока чиния.

Прецеждаме бульона и претриваме зеленчуците през сито. Заливаме рибата с него и сервираме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

РУМЯНА
РУМЯНА
25.12.2016 10:32
ЗАЩО СНИМКИТЕ НЕ СЪОТВЕТСТВАТ НА РЕЦЕПТИТЕ ? НЕ САМО ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА ПИША. ТОВА Е, МЕКО КАЗАНО, ОБИДНО.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв