Шарена рибена чорба

06/12/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не просто рибена чорба, а деликатес, който се поднася студен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и наситняваме морковите, лука, пащърнака и целината. Поставяме ги в тензух и завързваме добре.

В тенджера с вода поставяме рибата и тензуха със зеленчуците и сваряваме всичко. Вадим и обезкостяваме рибата, прецеждаме бульона и връщаме рибата в него.

Вадим сварените зеленчуци от тензуха и ги пасираме на пюре, добавяме го към бульона.

Слагаме отново на котлона и добавяме дафиновия лист, олиото, сол и черен пипер на вкус и изчакваме да заври, готвим до средна гъстота.

Леко охлаждаме супата. Разбиваме суровото яйце със сока на лимона и застройваме супата.

Свареното яйце, киселите краставички и магданоза се наситняват и се прибавят към супата. Сервираме супата студена.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар