Шарена рибена чорба
06/12/2016

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
"Не просто рибена чорба, а деликатес, който се поднася студен "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- риба - 500 г по избор
- моркови - 2 бр.
- целина - 1 резен
- лук - 2 глави
- магданоз - 3 бр. корени
- пащърнак - 2 бр. корени
- яйца - 1 бр.
- дафинов лист - 1 бр.
- сол
- черен пипер
- олио - 1/2 к.ч.
- лимони - 1 бр. изцеден сок
- магданоз - 1 връзка
- яйца - 1 бр. сварено
- кисели краставички - 3 бр.
Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и наситняваме морковите, лука, пащърнака и целината. Поставяме ги в тензух и завързваме добре.
В тенджера с вода поставяме рибата и тензуха със зеленчуците и сваряваме всичко. Вадим и обезкостяваме рибата, прецеждаме бульона и връщаме рибата в него.
Вадим сварените зеленчуци от тензуха и ги пасираме на пюре, добавяме го към бульона.
Слагаме отново на котлона и добавяме дафиновия лист, олиото, сол и черен пипер на вкус и изчакваме да заври, готвим до средна гъстота.
Леко охлаждаме супата. Разбиваме суровото яйце със сока на лимона и застройваме супата.
Свареното яйце, киселите краставички и магданоза се наситняват и се прибавят към супата. Сервираме супата студена.подобни рецепти тук
В тенджера с вода поставяме рибата и тензуха със зеленчуците и сваряваме всичко. Вадим и обезкостяваме рибата, прецеждаме бульона и връщаме рибата в него.
Вадим сварените зеленчуци от тензуха и ги пасираме на пюре, добавяме го към бульона.
Слагаме отново на котлона и добавяме дафиновия лист, олиото, сол и черен пипер на вкус и изчакваме да заври, готвим до средна гъстота.
Леко охлаждаме супата. Разбиваме суровото яйце със сока на лимона и застройваме супата.
Свареното яйце, киселите краставички и магданоза се наситняват и се прибавят към супата. Сервираме супата студена.подобни рецепти тук