Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Солено кисели краставици за ракия

Солено кисели краставици за ракия

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Солено кисели краставици за ракия1 / 2
25/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Подготовката за перфектното ракиено мезе започва още сега, още тук, още с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • краставици - 3 кг корнишони в желаното количество
  • морска сол - 1 с.л. на стандартен буркан
  • ракия - 2 с.л. домашна на буркан (над 50%)
  • копър - стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете краставичките и ги оставете във вода за около 4 часа. След това ги отцедете и ги надупчете с вилица.

Напълнете ги в буркани заедно със стръкчета копър. Във всеки буркан се слага 1 с.л. морска сол, 2 с.л. ракия. Допълнете бурканите с вода и ги оставете на слънце.

Всяка сутрин и вечер хубаво ги разклащайте в продължение на 5 дни. След това ги приберете в тъмно и хладно помещение или маза.

Трайността им е до края на зимата.

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

kozet76
kozet76
Ъащо всички рецепти са с ракия,нали са ъа ракия:)))
10.07.2013 21:09