Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана бирена сьомга

Панирана бирена сьомга

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
06/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Гарантираме, че това е едно от вай-вкусните рибни изкушения, които някога ще опитате"

Необходими Продукти

  • сьомга - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 500 мл светла
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата на ивици и я подправяме със сол и лимонов сок.

Разбиваме яйцето с бирата, брашното и сол и оставяме панировката да отлежи за 1 час.

Овалваме филето в брашно и го потапяме в панироката.

Пържим в сгорещеното олио.

Сервираме с гарнитура по избор.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: