Кемерки с кисело мляко

25/01/2012
от фифиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 806
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 броя + 1 брой за намазване
  • мая - 1 пакетче суха
  • олио - 30 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - към 400 мл
  • кисело мляко - 1 кофичка, гъсто
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разредете маята в 100 мл топличка вода, докато се разтвори. В голяма купа пресейте брашното и го разбъркайте с маята, солта, олиото, захарта и около 400 мл вода. Замесете тестото добре и го покрийте с кърпа да втаса на топло за около 40 минути.

За да приготвите плънката разбийте киселото мляко с яйцата с вилица и добавете натрошеното сирене. От втасалото тесто късайте топки от 150-200 г и ги разточвайте на кръгове с диаметър 20-25 см. Във всеки кръг слагайте по 2-3 с.л. от плънката и ги затваряйте, като притискате добре краищата.

Подреждайте кемерките в подмазнена тава и ги намажете с разбито яйце или жълтък. Пекат се на силно загряна фурна (220-250 градуса) за 15-тина минути.

подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мариела
Мариела
07.11.2015 20:32
Това не са кемерки!Кемерките се правят с месо и лук!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв