Сьомга на фурна

24/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 704
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче претрийте заедно чесъна, сол, черен и червен пипер на вкус и лимоновия сок, докато получите гладка паста. Може да използвате и мелничка за подправки.

Намажете хубаво сьомгата с тази паста и оставете да престои за 20 минути. След това загрейте 1 с.л. зехтин в тефлонов тиган и сложете рибата да се запържи от всички страни буквално за секунди.

В леко намазнена тава нарежете картофите на кръгчета и ги объркайте с накълцания праз. Овкусете ги със сол и черен пипер и отгоре сложете овкусените котлети сьомга и поръсете с малко копър.

Полейте с 2 с.л. зехтин, сложете алуминиево фолио върху тавата. Пече се за 20-25 минути в предварително загряна фурна. По желание се запича без фолио.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар