Бисквитена торта Гараш

30/11/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Класическата торта Гараш никога не е била толкова вкусна, както в тази бисквитена импровизация, от която ядем второ парче "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 736
  • Преглеждания за месеца1933
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бисквити - 200 г
  • масло - 150 г
  • шоколадов кувертюр - 300 г черен или шоколад
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 50 мл
  • орехи - 200 г
  • кокосови стърготини - на поръсване (зелени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупваме бисквитите на малки парченца.

Запичаме орехите с сух тефлонов тиган и докато са топли леко ги начукваме.

Загряваме прясното мляко и в него разтопяваме 200 г от кувертюра и маслото.

С получения сос заливаме бисквитите, прибавяме ореховите ядки и разбъркваме всичко много добре, така че получената смес да има шоколадов цвят навсякъде.

Разпределяме сместа във форма за торта с ринг, притискаме добре и оставяме да се охлади.

Загряваме сметаната и в нея разтопяваме останалия шоколад, леко го охлаждаме и го изливаме върху бисквитите. Оставяме да стегне в хладилника

Преди сервиране украсяваме с кокосовите стърготини. Режем тортата с топъл нож.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар