Пълнозърнеста питка

30/11/2016
"Всяка пълнозърнеста питка да си знае майстора, а всеки майстор - тази рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 108
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 1 бр. суха
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл
  • яйца - 5 бр.
  • масло - 150 г
  • семена - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко сипваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покриваме и оставяме да шупне.

Прибавяме 4 яйца, олиото, солта и постепенно добавяме брашното и бакпулвера.

Замесваме меко тесто, което оставяме покрито да втаса, докато утрои обема си.

Разточваме тестото на не много тънка кора, която намазваме обилно с размекнатото масло. Равиваме на руло и леко усукваме, като изтегляме тестото.

С остър нож режем на шайби с дебелина 3 см и ги подреждаме в подходяща тава застлана с хартия за печене. Оставяме да втаса отново за 30-40 минути.

Намазваме втасалата питка с разбито яйце и я поръсваме със семена.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Вадим и покриваме за кратко.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар