Пълнозърнеста питка

30/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Всяка пълнозърнеста питка да си знае майстора, а всеки майстор - тази рецепта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко сипваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покриваме и оставяме да шупне.

Прибавяме 4 яйца, олиото, солта и постепенно добавяме брашното и бакпулвера.

Замесваме меко тесто, което оставяме покрито да втаса, докато утрои обема си.

Разточваме тестото на не много тънка кора, която намазваме обилно с размекнатото масло. Равиваме на руло и леко усукваме, като изтегляме тестото.

С остър нож режем на шайби с дебелина 3 см и ги подреждаме в подходяща тава застлана с хартия за печене. Оставяме да втаса отново за 30-40 минути.

Намазваме втасалата питка с разбито яйце и я поръсваме със семена.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Вадим и покриваме за кратко.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар