Варен език с бял сос и стафиди

15/02/2013
от ГалинаНовак
"Разкошен деликатес, който ви препоръчваме от все сърце "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 688
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • телешки език – 160 гр.
  • моркови – 20 гр.
  • керевиз – 20 гр.
  • лук - 10 гр.
  • брашно – 7 гр.
  • масло – 20 гр.
  • прясно мляко – 80 гр.
  • стафиди – 20 гр.
  • сол
  • захар – 1 гр.
  • лимони – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме добре измит език и го варим във вода с кервиза, лука и солта. След като уври се обелва.

Прави се бял сос – сос бешамел от брашното, млякото, захарта, половината от маслото и малко сол и се прибавят стафидите. Ври около 10 мин. Сосът се посолява и се подкиселява със сока от лимона.

Подправя се с късчета масло. С готовия сос се залива варения език.

Поднася се с подходяща гарнитура.
подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар