Руло от свинска плешка

30/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Лесно ще спечелите сърцата на всеки с една порция от това крехко свинско руло "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 777
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1.5 кг
  • маслини - 100 г, черни, обезкостени
  • яйца - 5 бр.
  • печурки - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • масло - 3 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме свинската плешка от едната страна, като не стигаме до края, така че да стане на пеперуда.

Начукваме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Разбиваме яйцата и запържваме в маслото на два омлета.

Почистваме и нарязваме гъбите на филийки, запържваме ги в масло, докато станат златисти.

Върху разстланата плешка подреждаме гъбите, отгоре поставяме омлета и върху него разпределяме нарязаните маслини.

Завиваме месото на стегнато руло, завързваме го в конец и го защипваме с клечки за зъби.

Намазваме рулото с олио и го поръсваме със сол, черен и пушен червен пипер.

Поставяме в намаслена тава и го завиваме с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята на 160 градуса за около 120 минути, махаме фолиото и допичаме до приятен загар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар