Тиквички с ориз на фурна

28/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"И децата обожават това постно ястие - вкусно и леко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 155
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тиквички – 2 бр.
  • моркови – 1 - 2 бр.
  • лук – 1 глава
  • ориз - 1 ½ ч.ч.
  • чесън – 4 - 5 скилидки
  • олио – 1 - 2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме почистените лук и моркови.

В тиган с мазнина запържваме първо лука с морковите, а после добавяме и тиквичките.

Бъркаме и пържим, докато тиквичките променят цвета си и добавяме нарязаните скилидки чесън и измития ориз.

Готвим още 5 минути, като бъркаме и прехвърляме в намазнена тавичка.

Доливаме вода да покрие ориза и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ястието е готово щом водата се поеме от ориза.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар