Джинджифилов сладкиш с чийзкрем

26/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Традицията повелява кафето да се поднася със сладкиш, но за най-специалните приятели сме приготвили този джинджифилов сладкиш с чийзкрем "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо432
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилии - 1 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л., на прах
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сладко от сини сливи - за намазване
  • извара - 1 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното и към него прибавям захарта, олиото, угасената в оцет сода, джинджифила, канелата, ванилията и водата. Разбърквам до получаването на кексово тесто.

Изсипваме тестото във форма за печене с ринг, предварително застлана с намаслена хартия за печене.

Печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Вадим блата от фурната и леко го охлаждаме.

Намазваме го щедро със сладкото от сини сливи и оставяме да се охлади добре и да попие от сладкото.

В купа разбиваме сладкарската сметана с изварата и кафявата захар и покриваме сладкото.

Изчакваме да стегне и отсраняваме ринга.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар