Пълнени тиквички със зеленчуци

27/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Колкото и тиквички да имаме, все ще ни се иска да ги ядем пълнени - божествени са, честна дума "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо981
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и леко остъргваме кората на тиквичките, режем ги на две и с помощта на малка лъжичка издълбаваме вътрешността им.

Сгорещяваме зехтина и в него за кратко запържваме пънчетата от тиквички от всички страни, вадим ги и ги оставяме да се охладят.

В зехтина запържваме наситнената глава лук, чесъна, накълцаните на дребно чушки и домати, вътрешността но тиквичките и пресния лук, готвим докато остане на мазнина.

Към получената смес добавяме настърганите сирене и кашкавал, наситнения копър и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица.

Пълним тиквичките с готовата плънка и ги редим в тавичка в малко вода.

Печем тиквичките в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар