Маринована Копърка

23/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 998
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг цаца, почистена
  • сол - 240 г едра
  • оцет - 260 мл
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - на зърна
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от солта, оцета, дафиновите листа, черния пипер и 2 л вода. Предварително почистената рибка накиснете в тази маринатата за 20 часа (може по-малко, за да не е прекалено солена). Щом цацата е готова, се измива и се разпределя в малки бурканчета.

Предварително запържете олиото, оставете да изстине и го залейте в напълнените бурканчета. По желание може да добавите при пълненето парченца лук, чесън или стръкове магданоз или копър. Затворете бурканите и ги съхранявайте в хладилник.

подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

щ.д
щ.д
13.05.2015 19:12
Пробвах я, добра е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв