Палачинки с брашно от елда

25/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"От нас палачинките, а от вас идеите за гарниране "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо456
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • брашно от елда - 80 г (може и смесено с бяло брашно)
  • вода - 100 мл
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и постепенно добавяме водата, брашното и солта.

Получаваме средно гъста каша (ако се добавили бяло брашно, изчакваме глутена да се отпусне).

Намазняваме тефлонов тиган с олио и с помощта на черпак сипваме от сместа.

Запържваме от двете страни и сервираме с плънка по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар