Руло с месо от пуйка

21/06/2009
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 350
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1 пуйка 3 кг.
  • свинско месо - 300 гр.
  • яйца - 3 бр
  • хляб - 1 филия
  • масло - 100 гр.
  • олио - 100 мл.
  • зеле - кисело 1 глава
  • горчица - 1 с. л.
  • бяло вино - 30 мл.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • гъби - печурки - 100 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото на пуйката се почиства от костите, без да се разкъсва кожата, подправя се със сол, черен пипер, горчица и се залива с виното. Престоява на студено 20 мин.

Приготвя се плънката от смесените смляното свинско месо, средата на хляба от филийката, 1 яйце и подправките.

Приготвената плънка се разстила равномерно върху месото. Отгоре се нареждат нарязаните сварените яйца на кръгчета и на тънки ивици киселите краставички и гъбите.

Завива се рулото и се завързва на няколко места с конец. Намазва се с горчица, подправя се със сол, поставя се във тавичка и се залива 300 мл. Вода и разтопено масло.

Пече се 2 – 3 часа.

Нарязаното кисело зеле се задушава с олиото, поставя се в правоъгълна продълговата чиния, отгоре се нарежда месото нарязано на кръгли филийки.

Залива се със сос който се е отделил по време на печене.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар