Руло с месо от пуйка

21/06/2009
Симона
отСимонаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 440
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото на пуйката се почиства от костите, без да се разкъсва кожата, подправя се със сол, черен пипер, горчица и се залива с виното. Престоява на студено 20 мин.

Приготвя се плънката от смесените смляното свинско месо, средата на хляба от филийката, 1 яйце и подправките.

Приготвената плънка се разстила равномерно върху месото. Отгоре се нареждат нарязаните сварените яйца на кръгчета и на тънки ивици киселите краставички и гъбите.

Завива се рулото и се завързва на няколко места с конец. Намазва се с горчица, подправя се със сол, поставя се във тавичка и се залива 300 мл. Вода и разтопено масло.

Пече се 2 – 3 часа.

Нарязаното кисело зеле се задушава с олиото, поставя се в правоъгълна продълговата чиния, отгоре се нарежда месото нарязано на кръгли филийки.

Залива се със сос който се е отделил по време на печене.
подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар