Патладжан с домати

12/02/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 688
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните и доматите на кръгове. Патладжаните поръсете със сол и оставете под наклон за 20-30 минути, за да се отцеди горчивият им сок.

Изплакнете ги и по желание ги изпържете, като ги овалвате в брашно. Така ястието става по-блажно и вкусно, но по-калорично. Ако не искате да ги пържите, ги оставете сурови.

В съд загрейте малко мазнина и запържете за кратко стръкчето розмарин, докато си пусне аромата. Добавете накълцаните праз и чесън и запържете и тях до омекване. Щом са готови, се маха стръкчето розмарин и се подправят с малко сол и черен пипер.

В леко намазнена тава сложете ред патладжани, поръсете с малко натрошено сирене, ред домати, лука и чесъна и редувайте отново патладжани, сирене и домати, докато се изчерпат количествата. Отгоре залейте с доматения сок, предварително добре овкусен със сол и черен пипер.

Сложете ястието да се пече, докато течността се поизпари и добие лек загар. Поднесете с прясно накълцан магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар