Телешки далак по трайкийски

22/11/2016
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Приготвили ли сте си и хляб, за да отопите тавата?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо740
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки далак - количество по желание
  • сол
  • червен пипер
  • вино - 1 ч.ч.
  • домати - 700 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • олио - около 60 мл или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистете далака от мазнините. Направете цепнатина в средата, поръсете навсякъде с подправки и напълнете в отвора малко от скълцаните праз и лук.

Загрейте мазнина в тиган и запечатайте далака от всички страни. Прехвърлете го в тава. Деглазирайте тигана с виното и залейте върху далака.

Ако можете, успоредно пригответе и доматен сос, като запържите останалите скълцани лук и праз в мазнина, посолете и добавете смлените домати. Варете, докато сосът се редуцира.

Залейте върху далака и сложете да се пече около 40 минути или до готовност.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар