Плодова Торта с Киви

22/11/2016
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Ароматна и нежна плодова торта с маскарпоне - кой може да ѝ устои?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо578
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 6 големи пресни
  • захар - 180 г
  • брашно - 75 г. пресято
  • нишесте - 75 г.
  • ванилия - 1 капсула (или кората на 1 лимон)
  • за крема
  • маскарпоне - 300 г
  • извара - 400 г
  • сметана - 200 мл течна, животинска
  • лимони - настъргана кора от 1 бр.
  • киви - около 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете яйцата на стайна температура предварително. Отделете жълтъците и ги разбийте със 140 г захар. Добавете ванилията.

Отделно разбийте белтъците и след като се надигнат, сипете останалата захар и разбивайте до пухкави връхчета.

Добавете 1/3 от белтъците към жълтъците и 1/3 от пресятите брашно и нишесте. Бъркайте внимателно и продължете така с останалите 2/3 части.

Сипете сместа в подходяща тавичка с хартия за печене, която може леко да намазните. Печете в загряна на 150 градуса фурна за около 45 минути или до готовност.

Готовия блат охладете и разрежете на 3 отделни.

За крема разбийте изварата с маскарпонето и внимателно объркайте с отделно разбитата течна сметана.

Сложете първи блат в поднос, при желание може да сиропирате със захарен сироп или сок от компот, намажете с част от крема, разпръснете парченца плод киви и подредете така останалите блатове. Отвън намажете цялата торта с крем и направете украса от свежи плодчета киви.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар