Гръцка Трахана

20/11/2016
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Ако си търсите причина да отскочите до Гърция в началото на седмицата и извън сезон - ето я - ароматна гръцка трахана И на ви е сладко!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 671
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • трахана - 500 - 600 г суха
  • пилешки бульон - 2.5 – 3 л истински
  • халуми - 100 г нарязано на парченца (кубчета)
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - 1/8 ч.л.
  • За гарниране
  • кисело мляко
  • халуми - настъргано на люспи или нарязано на парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сухата трахана /виж втората снимка; в Гърция и Кипър се продава в опаковки/ в студена вода и оставете да престои така около 30 минути или малко повече, докато омекне. След това, ако има излишна вода, внимателно я отлейте.

Сипете горещия пилешки бульон в подходяща тенджера, добавете траханата със солта и пипера. Започнете да бъркате, като в началото е понякога, но към края на варенето е постоянно. Варенето на супата отнема около 40 минути, но зависи от самата трахана - трябва да се получи с консистенция на крем супа. Ако не се е сварила все още към края, долейте още бульон и бъркайте.

Халумито добавете около 5 минути, преди да снемете супата от котлона.

Гръцката Трахана може да поднесете с кисело мляко, още халуми, а по желание може да се гарнира и със сварено пилешко месо.

Да ви е сладко!

Рецептата е от блога на Maria Miteva-Christouподобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар