Кавардисани Дробчета

20/11/2016
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Виното е готово и искате да почерпите? Поднесете го с тези ароматни кавардисани дробчета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 036
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • вино - 1 ч.ч. розе, може и мляко
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък + малко лют или пушен по желание
  • лук - 1 глава
  • олио - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пилешките дробчета във виното или млякото за половин час.

След това отцедете, подсушете ги с кухненска хартия, загрейте мазнина в тиган и ги сложете да се готвят под капак, докато са готови.

През това време нарежете лука на полумесеци и го добавете към дробчетата, когато прецените - ако го обичате хрупкав, сипете лука няколко минути, преди да изключите котлона, но ако искате да се сготви и позапържи, трябва по-рано да го сложите в тигана.

Към края овкусете със сол и черен пипер. Изключете котлона, поръсете червения пипер, разбъркайте бързо и снемете от огъня.

Поднесете дробчетата с чаша вино.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар