Ципура по гръцки

18/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Вкусна ципура по гръцки, която ще сготвите повече от веднъж!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо42 965
  • Преглеждания за месеца781
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ципура - 1 брой, по - голяма
  • розмарин - 1 ч.л.
  • лимони - настърганата кори и сок от 1 брой
  • домати - 1 консерва или 3 - 4 пресни нарязани домати
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - около 1/2 глава червен, нарязан на кръгчета
  • маслини - 5 - 6 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата, но я оставете с главата и перката. Направете няколко резки с нож върху кожата й, посолете и натрийте с черен пипер. Полейте я отвътре и вън с лимоновия сок и лимоновата кора и я оставете да се маринова за 30 минути.

Застелете тава с хартия за печене. Нарежете дребно доматите, смачкани скилидки чесън, лука, нарязан на кръгове и маслините. Изсипете всичко това върху хартията, отгоре сложете ципурата и добавете сол и черен пипер по желание.

Сложете я да се изпече за 15-тина минути в предварително загрята фурна. Оставете я леко да изстине в тавата и поднесете.подобни рецепти тук
5 15
4 2
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Силвия
Силвия
26.06.2012 21:22
Приятелят ми, който сега прохожда в кухнята и още не знае копчетата на фурната я сготви вчера почти перфектно, което означава, че освен много вкусно е и лесно за изпълнение :)
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв