Супа от агнешки дреболии

18/01/2012
от БогиНовак
"Има нещо вълшебно в супата от агнешки дреболийки - тя омагьосва с аромат, с богат вкус, но най-вече с всички спомени, които се събуждат у нас още след първата лъжица."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо73 264
  • Преглеждания за месеца669
  • Преглеждания за седмицата108
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г сварени агнешки дреболии
  • лук - 4 стръка пресен
  • чесън - 2 стръка пресен
  • бульона - прецеден от сварените дреболиите
  • олио - 100 мл.
  • ориз - 1 к.ч.
  • джоджен - 7 стръка пресен
  • карамфил - 2 - 3 счукани зърна
  • черен пипер - смлян на вкус
  • лимони - сокът от 1 лимон, разделен на 2
  • яйца - 1 брой, за застройката
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • магданоз - накълцан, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно лука, чесъна и джоджена и ги задушете в сгорещената мазнина. Добавете нарязаните дреболии, черен пипер на вкус, ориза и сока от 1/2 лимон. Долейте бульона и оставяме да ври, до сваряването на ориза.

Разбийте яйцето, брашното и киселото мляко за застройката с останалия лимонов сок. Сложете съда на котлона и бъркайте енергично, докато сместа се сгъсти. Темперирайте застройката със супата и я сипете цялата в тенджерата. Свалете от котлона и поднесете супата от агнешки дреболии с малко накълцан пресен магданоз.
подобни рецепти тук
5 13
4 14
3 5
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар