Бобена салата с орехи и чесън

17/11/2016
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Впечатляваща салата, която подозираме, че ще се превърне в хита на трапезата за Бъдни вечер "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • боб - 250 г зрял фасул
  • лук - 1 голяма глава
  • орехи - 100 г
  • магданоз - 1/3 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - около 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - на вкус
  • бекон - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба в тенджера под налягане и го изплакнете под студена вода.

Смелете орехите, скълцания магданоз, чесъна и зехтина на песто.

Загрейте малко мазнина и запържете ситно скълцания лук и по желание бекон - отново ситно скълцан. Пържете, докато хубаво се карамелизира.

Смесете боба и пестото в купа и разбъркайте, като добавите подправки на вкус.

Накрая объркайте с карамелизирания лук.

Оставете салатата да престои 1 час на хладно, преди да поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар