Бяло брауни

17/11/2016
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Няма са спорим за семантиката на името, а ще се наслаждаваме на вкуса на този десерт "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 362
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 100 г краве + още малко за намазване)
  • бял шоколад - 200 г
  • кафява захар - 200 г
  • портокалов сок - 60 мл изцеден
  • стафиди - 60 грама
  • яйца - 2 домашни
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 150 г + за поръсване
  • портокалова есенция - 1 анпула
  • портокалова кора - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително стафидите в портокаловия сок.

Смесете маслото и шоколада и ги разтопете внимателно на водна баня.

Разбийте яйцата /на стайна температура/ със захарта и долейте постепенно портокаловия сок, който сте отцедили от стафидите.

При непрекъснато внимателно разбиване объркайте с разтопеният шоколад.

След това прибавете есенцията и портокалова кора, щипка сол, брашното. Хомогенизирайте сместа, но не прекалявайте с бъркането - колкото да се смесят. Финално леко объркайте със стафидите.

Подгответе правоъгълна тава, намажете я с маслото и поръсете с малко брашно, като изтупате излишното количество.

Сипете сместа, загладете и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути.

След като бялото брауни се охлади, може да го разрежете на парчета.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар