Най-бързата шоколадова торта

17/11/2016
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2675080
"Като казахме най-бързата, нямахме предвид да я нападнете още преди да я снимаме!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 069
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • маскарпоне - 2 кутийки сирене
  • черен шоколад - 500 г
  • блат за торта - 3 бр. какаови
  • портокалови корички - захаросани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня внимателно. Леко охладете

Смесете маскарпонето и шоколада и бъркайте, докато двете съставки се хомогенизират в хубав крем.

Сложете първия блат на поднос /при нужда може да сиропирате с портокалов сок или захарен сироп/, намажете с част от крема. Поръсете с малко портокалови корички равномерно. Сложете следващия блат и продължете така, като накрая намажете и тортата отгоре.

Отново поръсете със захаросани портокалови корички.

Оставете тортата да престои на хладно поне 4 часа, преди да я поднесете.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар