Песто с орехи и рикота

17/11/2016
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Разядка? Не, това е кулинарно вълшебство, на което не можем да се наситим "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л. екстра върджин
  • чесън - 1 ч.л. млян или повече
  • босилек - 12 големи пресни листа, едро нарязани (може и магданоз)
  • рикота - 1 1/2 ч.ч. сирене
  • лимон - 1/2 ч.л. настъргана кора
  • пекорино - 2 с.л. настъргано или Грана Падано или Пармезан
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете орехите на сух тиган и ги оставете да се охладят.

Загрейте 2 с.л. в тигана и запържете чесъна за кратко.

Прехвърлете нарязаните орехи, чесъна и босилека в блендер и пасирайте до гладкост.

Прибавете рикотата, останалия зехтин и настърганата лимонова кора. Пасирайте отново.

Прехвърлете в купа и разбъркайте с пекориното и подправките на вкус.

Така приготвеното песто от орехи и рикота може да хапвате с паста или върху препечени филийки.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар