Паниран сладолед

19/01/2012
от Darck AngelНовак
"Да, звучи невероятно, но може да изпържите дори и сладолед! А да знаете и колко е вкусно!"
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 983
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • сладолед - 500 г
  • бисквити - 1 пакет обикновени
  • яйца - 3 броя
  • кокос - 2 с.л. стърготини
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете сладоледа на топки, които трябва да сложите във фризера за 1 час, за да се стегнат добре.

Натрошете бисквитите и заедно с кокосовите стърготини ги смелете в блендер.

Разбийте 2 яйца с прясното мляко + 1 ч.л. захар и 1/3 ч.л. сол.

Топките сладолед оваляйте първо в яйчената смес, а след това в смлените бисквити.

Отново ги сложете във фризера за 30 минути. Към останалото яйце се разбива и третото.

Загрейте силно мазнината за пържене.

Овалвайте отново всяка топка сладолед в разбито яйце и слагайте да се изпържи за секунди.

Поднесете топките паниран сладолед веднага с гарнитура от шоколадов сироп, сметана или др.подобни рецепти тук
5 16
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Стойнова
Стойнова
16.09.2014 18:16
Ново изречение се пише с главна буква!
0
0
seihan
seihan
02.02.2014 19:31
е как той нямали да се ръстопи тоз сладолет от горещината при пърженето
1
8

Виж всички коментари или напиши такъв