Лесна манджа с пилешко

20/01/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 263
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 1 кг бутчета, крилца
  • мазнина - към 100 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скълцани скилидки
  • моркови - 1 брой
  • картофи - 3 - 4 броя
  • домати - 1 концерва
  • дафинов лист - 2 броя
  • сол
  • черен пипер - смлян на вкус
  • магданоз - 2 - 3 стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в голяма тенджерка и запържете равномерно бутчетата и крилцата. Извадете ги и запържете ситно настърганите лук, морков и скълцания чесън.

Докато се задушават пасирайте консервата домати направо в кутията. Долейте я към омекналите зеленчуци. Щом заври, добавете обелените нарязани картофи, дафиновите листа и върнете пилешкото.

Оставете да къкри, докато омекнат напълно картофите и месото. Накрая добавете сол и черен пипер на вкус. Поръсете с накълцан пресен магданоз.подобни рецепти тук
5 12
4 7
3 3
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

велинов
велинов
25.09.2013 21:18
Добре е картофите, предварително обелени и нарязани на кубчета, да се поставят да заврат и да се дръпнат от огъня, за да не се одървят от домата после.Аз бих поставил, преди доматите, лъжица брашно и червен пипер, за плътност.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв