Пържоли с песто Дженовезе

20/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 347
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте при нужда свински пържолите, посолете ги, натъркайте с черен пипер и ги залейте с виното. Покрийте тавата и оставете да престоят така за 1-2 часа.

След това разпределете парченца масло, покрийте с фолио и сложете да се изпекат в предварително загряна фурна до готовност. Накрая махнете фолиото и запечете до загар при желание.

За песто Дженовезе сложете в кухненски робот или блендер скилидките чесън, листата босилек, , кедровите ядки (орехи) с малко сол и смелете. Постепенно се добавя през отвора зехтина и се разбива още малко.

Поднесете пържола в чиния, полята с пестото.

подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

павлина антова
павлина антова
26.04.2015 20:59
а къде ви е пармезана
0
0
Лили
Лили
19.11.2013 11:20
Виното бяло или червено да бъде?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв