Шоколадов кекс с крем Брюле

16/01/2012
"Фенове сме на всичко, което е с Крем Брюле "
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

Приготвяне

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и застелете с хартия за печене, след което намазнете тава с размери 20/20 см.

В купа смесете брашното, солта и бакпулвера.
В съд на котлона, на водна баня, разтопете натрошения шоколад и маслото, след което ги оставете хубаво да изстинат.

В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкав крем и добавете ванилията. Постепенно добавете и разбъркайте с шоколадовата смес. След нея следва да добавите брашняната смес. Разбъркайте внимателно с шпатула и накрая прибавете и орехите.

Изсипете сместа в подготвената тавичка, загладете и сложете да се пече за около 30 минути. Проверете накрая готовността с клечка. Готовият сладкиш оставете да се охлади в тавата.

За крем Брюле смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и бъркайте на котлона, докато клокне. Щом кремът леко се сгъсти, го свалете и добавете към него предварително набъбналия и разтопен желатин.

Оставете да се охлади добре. Разстелете го върху сладкиша и оставете за 2-3 часа да се стегне. Вариант 2: Сипете крема в шприц или пош с тънък накрайник и вкарайте крема в произволни места от кекса.

Оставете на студено за 2-3 часа. Залейте отгоре с шоколадова глазура, разбъркана с 1 с.л. сметана. Оставете и тя да се охлади и поднесете шоколадовия кекс с крем Брюле, нарязан на парчета.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 15
4 14
3 9
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Martin Strong
Martin Strong
22.04.2016 13:54
А орехите къде останаха?
0
0
Мирослав
Мирослав
26.07.2012 17:45
пише - 1 чаша за блата, 1 чаша за крема
1
0
кева
кева
26.07.2012 15:10
Как се разделя захарта за блата и крема?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с