Шоколадов кекс с крем Брюле

16/01/2012
"Фенове сме на всичко, което е с Крем Брюле "
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1, 5 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • шоколад - 150 г натурален
  • масло - 125 г
  • захар - 200 г кафява
  • ванилия - 1 ч.л.
  • яйца - 2 броя, големи
  • орехи - 100 г, счукани
  • прясно мляко - 500 мл за крема
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 броя жълтъци
  • желатин - 25 г
  • сметана - 200 г сладкарска + 1 - 2 с.л. за глазурата
  • ванилия - 1 пакетче
  • шоколадов кувертюр - по желание за глазура

Приготвяне

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и застелете с хартия за печене, след което намазнете тава с размери 20/20 см.

В купа смесете брашното, солта и бакпулвера.
В съд на котлона, на водна баня, разтопете натрошения шоколад и маслото, след което ги оставете хубаво да изстинат.

В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкав крем и добавете ванилията. Постепенно добавете и разбъркайте с шоколадовата смес. След нея следва да добавите брашняната смес. Разбъркайте внимателно с шпатула и накрая прибавете и орехите.

Изсипете сместа в подготвената тавичка, загладете и сложете да се пече за около 30 минути. Проверете накрая готовността с клечка. Готовият сладкиш оставете да се охлади в тавата.

За крем Брюле смесете прясното мляко, сметаната, жълтъците и захарта и бъркайте на котлона, докато клокне. Щом кремът леко се сгъсти, го свалете и добавете към него предварително набъбналия и разтопен желатин.

Оставете да се охлади добре. Разстелете го върху сладкиша и оставете за 2-3 часа да се стегне. Вариант 2: Сипете крема в шприц или пош с тънък накрайник и вкарайте крема в произволни места от кекса.

Оставете на студено за 2-3 часа. Залейте отгоре с шоколадова глазура, разбъркана с 1 с.л. сметана. Оставете и тя да се охлади и поднесете шоколадовия кекс с крем Брюле, нарязан на парчета.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 41 гласували
5 15
4 14
3 9
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Martin Strong
Martin Strong
22.04.2016 13:54
А орехите къде останаха?
0
0
Мирослав
26.07.2012 17:45
пише - 1 чаша за блата, 1 чаша за крема
1
0
кева
26.07.2012 15:10
Как се разделя захарта за блата и крема?
0
0
Дани
19.07.2012 12:09
печете, докато клечката започне да излиза суха. В повечето случаи грешката е при печенето. По принцип сладкишът се получава по-влажен от обикновените, но не го вадете, докато не излезе суха клечката. Важно е и шоколадовата смес да не се добавя топла към яйцата, а изстинала. Иначе за крема няма как да не се получи - просто накрая разтваряте набъбналия желатин и бъркате, докато напълно се разтвори в горещия крем.Успех!
0
1
Цвети
18.07.2012 16:41
Аз застлах тава с хартия за печене и нея намазних. Дали трябваше да не я застилам? Това ли ми е грешката?
1
1
Цвети
18.07.2012 16:22
Нещо не стана, не знам защо блата ми излезе от тавата и въобще не се опече:( Какво не правя както трябва?
0
0
roro
15.07.2012 18:36
и на мен не ми се получи,май сбърках нещо при крема. на снимката изглежда страхотно
0
0
radostina
11.07.2012 11:55
стана разкошно просто невероятно вкусно
2
1
Диляна
27.06.2012 16:35
защо не се получи, Рени?
0
0
Рали
27.06.2012 10:33
не се получи!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с

Свързани Статии