Стек от телешко контрафиле

15/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Мислите си, че е лесно да приготвите сочен стек от телешко контрафиле! Да, ако го приготвите по тази рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо54 710
  • Преглеждания за месеца1283
  • Преглеждания за седмицата334
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 2 стека телешко контрафиле и ги запечете равномерно в сгорещен тиган с няколко капки мазнина. След като сте ги запекли добре от 2 страни, ги натъркайте със сол и черен пипер. Прехвърлете ги в тава, залейте с 1/2 или 1 чаша вино, покрийте с фолио и сложете да се пекат за 30 минути в гореща фурна.

През това време почистете босилека, лука, магданоза и ги накълцайте на дребно. Сложете ги в дълбок и продълговат съд, добавете няколко лъжици оцет и зехтин, орехите, почистената люта чушка, малко сол и черен пипер. Пасирайте всичко до гладък сос.

Поднесете стековете от телешко контрафиле, поляти със соса.
подобни рецепти тук
5 9
4 6
3 5
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар