Лапад с ориз

15/01/2012
от Бай ДанчоНовак
"Свежа идея за лека вечеря или бърз обяд "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 634
  • Преглеждания за месеца551
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лапад - 2 връзки
  • лук - 1 връзка пресен
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • магданоз - стръкчета пресен
  • джоджен - на вкус
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре лапада. Накълцайте зеления лук и го запържете в сгорещената мазнина. След като леко омекне добавете червения пипер, лапада, предварително нарязан на дребно.

Разбъркайте заедно с ориза и водата. Оставете ястието да се вари на слаб огън и накрая овкусете със сол, магданоз и джоджен. По желание може да се сипе в тава и да се запече.

подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусна пролетна гозба,браво В къщи се готви повече лапад и по малко спанак - въпрос на вкус !
0
0
Радомира Михайлова
Много вкусно се получи, а и за първи път готвех аз такава манджичка! :D Напомня ми на бабината... :)
0
0
Марс
Марс
01.04.2013 13:32
Много бърза и лесна гозбичка :) Получи се чудесно, въпреки, че не запържих лука и добавих морков.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв