Чипс от тиквички

11/01/2012
"Бирата си има вече нов най-добър приятел и иска да се поднася само с този чипс от тиквички "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 005
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 - 3 броя
  • чесън - скилидки на вкус
  • олио - около 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на много тънки кръгчета. Посолете ги и ги оставете в гевгир да се отцедят от излишната течност.

След това се разбъркват с пресования чесън и олиото. По желание се добавят и подправки на вкус (червен пипер, чили, къри...).

Тиквичките изпържете на порции в сгорещена мазнина, като ги вадите бързо веднага щом си сменят цвета.

В противен случай може да прегорят. Отцедете ги върху решетка с кухненска хартия отдолу.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 17:23
не си представям, че ще могат да станат чак толкова тънки и сухи за да бъдат хрупкави като чипса
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв