Боб с ребра

10/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Ние сме от онези хора, които биха определили боба с ребра като храна за душата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30 114
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата144
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден го сложете да се свари до готовност, заедно с малко олио и сол.

В отделен съд загрейте мазнина и запържете накълцания лук и 1 морков. Щом омекнат добавете към боба и овкусете със сол, черен и червен пипер, джоджен и чубрица. В същия съд запържете равномерно ребрата.

Сипете боба в голяма тава, разпределете ребрата отгоре и сложете да се пече в загрята фурна, докато течността леко се редуцира.подобни рецепти тук
5 2
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Rayna Radkova
Rayna Radkova
07.10.2017 16:52
Голяма грешка е да се вари боба със сол. 5 часа го варих все още е суров. Сега го пека 100 минути във фурната следвайки рецептата, която ми се струва доста добра и лесна. Надявам се да се получи, защото не знам какво ще вечеряме, да не говорим за изгубеното време и продукти.
0
0
ПЛАМЕН
ПЛАМЕН
06.03.2016 19:55
Невероятен вкус. Много пъти съм ял боб , по всякакви рецепти , но тази определено е царицата. Такъв вкусен боб досега не бях опитвал. Дали е заради ребрата , дали боба се улучи толкова вкусен сорт , но мога да кажа само едно.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕЦЕПТАТА - НЕВЕРОЯТНА Е.
2
0
Георги
Георги
29.03.2015 14:21
Ако се сложи сол в началото, бобът не мисля, че ще се свари добре ... сол се слага при сварен боб според мен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв