Боб с ребра

10/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Ние сме от онези хора, които биха определили боба с ребра като храна за душата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 342
  • Преглеждания за месеца713
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,3 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден го сложете да се свари до готовност, заедно с малко олио и сол.

В отделен съд загрейте мазнина и запържете накълцания лук и 1 морков. Щом омекнат добавете към боба и овкусете със сол, черен и червен пипер, джоджен и чубрица. В същия съд запържете равномерно ребрата.

Сипете боба в голяма тава, разпределете ребрата отгоре и сложете да се пече в загрята фурна, докато течността леко се редуцира.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 4
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ПЛАМЕН
ПЛАМЕН
06.03.2016 19:55
Невероятен вкус. Много пъти съм ял боб , по всякакви рецепти , но тази определено е царицата. Такъв вкусен боб досега не бях опитвал. Дали е заради ребрата , дали боба се улучи толкова вкусен сорт , но мога да кажа само едно.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕЦЕПТАТА - НЕВЕРОЯТНА Е.
2
0
Георги
Георги
29.03.2015 14:21
Ако се сложи сол в началото, бобът не мисля, че ще се свари добре ... сол се слага при сварен боб според мен.
0
0
тони
тони
04.12.2013 12:46
къде е боба?
4
1
Теди
Теди
10.03.2014 17:48
"Щом омекнат добавете към боба и овкусете..."
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв