Боб с ребра

10/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Ние сме от онези хора, които биха определили боба с ребра като храна за душата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 681
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 400 г бял
  • ребра - 400 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1
  • олио - 80 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден го сложете да се свари до готовност, заедно с малко олио и сол.

В отделен съд загрейте мазнина и запържете накълцания лук и 1 морков. Щом омекнат добавете към боба и овкусете със сол, черен и червен пипер, джоджен и чубрица. В същия съд запържете равномерно ребрата.

Сипете боба в голяма тава, разпределете ребрата отгоре и сложете да се пече в загрята фурна, докато течността леко се редуцира.подобни рецепти тук
5 2
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ПЛАМЕН
ПЛАМЕН
06.03.2016 19:55
Невероятен вкус. Много пъти съм ял боб , по всякакви рецепти , но тази определено е царицата. Такъв вкусен боб досега не бях опитвал. Дали е заради ребрата , дали боба се улучи толкова вкусен сорт , но мога да кажа само едно.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РЕЦЕПТАТА - НЕВЕРОЯТНА Е.
2
0
Георги
Георги
29.03.2015 14:21
Ако се сложи сол в началото, бобът не мисля, че ще се свари добре ... сол се слага при сварен боб според мен.
0
0
тони
тони
04.12.2013 12:46
къде е боба?
4
1
Теди
Теди
10.03.2014 17:48
"Щом омекнат добавете към боба и овкусете..."
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв