Сурова туршия с люти чушки

11/01/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Хрупкавата сурова туршия с люти чушки придава пикантна свежест на всички ястия!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо79 573
  • Преглеждания за месеца3816
  • Преглеждания за седмицата1179
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки от дръжките. Наредете на дъното на голям буркан няколко по-малки скилидки чесън, зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и стръкчета копър.

Наредете чушлетата плътно в буркана. Залейте със саламура от оцет и вода в съотношение 1:2. След това излейте саламурата в тенджерка и добавете сол - на 1 компотен буркан 1 лъжица сол.

Оставете да кипне, след което залейте отново чушлетата в буркана. Затворете хубаво с капачки и обърнете буркана или бурканите надолу.подобни рецепти тук
5 13
4 9
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Виви
Виви
05.09.2012 08:32
би следвало няколко месеца да трае
4
2
Кристина
Кристина
04.09.2012 21:36
Стерилизират ли се или аспирин примерно слагали се? Колко време могат да издържат - примерно 2-3 месеца ще издържат ли?
15
4
Таня
Таня
15.08.2012 10:54
Чудесна трушийка така я правя години наред и винаги става хубава. Приятен апетит
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв